DE UNDE LE POT CUMPARA?
CIUPERCI
REȚETE
cu ciuperci regale
cu shiitake
cu ghebe
cu ciupercile stridii
CONTACT
Menu
Menu
Rețete cu shiitake
Descoperă gustul de Shiitake!
Ciuperci shiitake cu sos cremos de usturoi
Ingrediente (pentru 2 porții)
200 g ciuperci shiitake
2 căței de usturoi
100 ml smântână pentru gătit (15% grăsime)
1 lingură unt
Sare și piper negru proaspăt măcinat după gust
Mod de preparare
Spălați și tăiați ciupercile shiitake în felii groase.
Curățați și tocați mărunt usturoiul.
Într-o tigaie, topiți untul la foc mediu. Adăugați ciupercile și prăjiți-le timp de 5-7 minute, până se rumenesc ușor.
Adăugați usturoiul tocat și mai prăjiți un minut, amestecând continuu.
Turnați smântâna pentru gătit, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul.
Lăsați să fiarbă 2-3 minute, până sosul se îngroașă ușor.
Condimentați cu sare și piper după gust.
Serviți imediat, cu pâine prăjită sau paste făcute.
Sfaturi
Puteți presăra deasupra parmezan ras sau pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de aromă.
Pentru o variantă vegană, înlocuiți smântâna pentru gătit cu lapte de cocos sau caju.
Această rețetă este minunată și ca ingredient pentru pizza sau quiche.
Scroll to top