- Tăiem ciupercile regale spălate de-a lungul, apoi le împărțim în semicercuri. Grosimea ciupercilor nu trebuie să depășească 5 mm.
- Dăm morcovii prin răzătoare, iar ceapa o tăiem cubulețe. Tot aici curățăm cartofii și îi tăiem în formă de pai. Mărunțim verdeața.
- În apa din cratiță adăugăm ciupercile regale pregătite și le fierbem până clocotesc timp de 5 minute.
- Încingem uleiul în tigaie, apoi adăugăm cubuleții de ceapă și îi lăsăm să se prăjească până se rumenesc.
- Adăugăm morcovii, condimentăm legumele din tigaie cu sare și piper, și continuăm prăjirea timp de 3 minute.
- Adăugăm în cratiță prăjitura, cartofii. Toate aceste legume le fierbem, după ce au dat în clocot, timp de 15 minute.
Supa de ciuperci este delicioasă servită cu smântână și verdeață.