DE UNDE LE POT CUMPARA?
CIUPERCI
REȚETE
cu ciuperci regale
cu shiitake
cu ghebe
cu ciupercile stridii
CONTACT
Menu
Menu
Rețete cu ghebe
Descoperă gustul de Armillaria mellea!
Caserolă de cartofi cu carne tocată și ghebe
Ingrediente (pentru 4 porții)
Cartofi – 4 bucăți
Ghebe – 200 g
Ceapă – 1 bucăți
Carne tocată – 300 g
Ouă – 2 bucăți
Ulei vegetal – 2 linguri
Sare – după gust
Piper negru măcinat – după gust
Mod de preparare
Fierbeți cartofii și faceți piure. Lăsați-l să se răcească, adăugați un ou, condimente după gust și amestecați.
Fierbeți ciupercile timp de 20 de minute, scurgeți apa.
Prăjiți ceapa într-o tigaie, adăugați ciupercile fierte și prăjiți încă 20 de minute sub capac. Scoateți de pe foc și mărunțiți cu un cuțit.
Prăjiți carnea tocată împreună cu ciupercile și ceapa.
Într-o formă de copt unsă cu unt, puneți o parte din piureul de cartofi, deasupra puneți umplutura de ciuperci și carne tocată.
Umplutura acoperiți cu un strat subțire de piureul de cartofi rămas, ungeți deasupra cu un ou bătut cu sare, puteți presărați cu brânză rasă.
Coaceți la 180 de grade timp de 15 minute.
Sfaturi
Pentru a obține o crustă mai crocantă, puteți adăuga un strat de brânză rasă deasupra umpluturii.
Dacă doriți, puteți adăuga și alte condimente la umplutură, cum ar fi cimbru, oregano sau busuioc.
Scroll to top